Breaking News

Νινή Τζάνετ: Έφυγε από τη ζωή η μικρότερη αδελφή του Αλέκου Τζανετάκου (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, η ηθοποιός και θιασάρχισσα Νινή Τζάνετ. Άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Δευτέρα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να το μάθει κανείς. Τη λυπηρή είδηση γνωστοποίησε ο μοναχογιός της, Γρηγόρης Αποστολίδης, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Espresso.

Η Νινή Τζάνετ ήταν η μικρότερη αδερφή του αείμνηστου Αλέκου Τζανετάκου και τέταρτη κατά σειρά αδερφή του. Eτύχησε να κάνει τεράστια καριέρα στο Ακροπόλ και να γίνει η «κολλητή» του Μάνου Κατράκη, της Λίντα Αλμα, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Ελένης Προκοπίου και πολλών άλλων μεγάλων εκείνης της εποχής, ωστόσο έφυγε βυθισμένη στο σκοτάδι της άνοιας και του Πάρκινσον.


Ο μοναχογιός της, Γρηγόρης Αποστολίδης, είπε - μεταξύ άλλων - στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα:

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έστειλε μια τέτοια μητέρα. Ήταν τόσο σπουδαία γυναίκα που έμεινε χήρα πολύ νέα και δεν ξαναπαντρεύτηκε για να μην πάρει άλλο επώνυμο. Πιστεύω από εκεί πάνω που βρίσκεται, στον θίασο του ουρανού, θα τους κάνει όλους να χορεύουν και να γελάνε... Νομίζω ναι, έφυγε ευτυχισμένη. Αναπολούσε πολλές φορές τα παλιά και μου έλεγε διάφορες ιστορίες εκείνης της εποχής. Η μητέρα μου ήταν ένας πολύ συνεσταλμένος άνθρωπος. Από το θέατρο έφυγε πριν από περίπου 25 χρόνια, πάνω στο απόγειο. Ήθελε να τη θυμούνται όπως παλιά. Το μόνο πικρό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και Πάρκινσον και αυτό την είχε δυσκολέψει πολύ στην επικοινωνία μας».

Η Νινή Τζάνετ μπήκε πολύ νωρίς στο χώρο του θεάματος και την κέρδισε κυρίως το θέατρο, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ελληνικές ταινίες, όπως:

• Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963) [Τασία]
• Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο (1965) [Νανά]
• Φωνάζει ο κλέφτης (1965) [Λέλα Παπαδοπούλου]
• Τρελά κoρίτσια απίθανα αγόρια (1970)
• Εφοπλιστής με το ζόρι (1971) [Έλενα Καρνέζη]