Breaking News

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, που καίνε από το μεσημέρι του Σαββάτου, έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ζήρια του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια και τον τραυματισμό 16 ανθρώπων.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημέρωσε, μέσω Twitter, νωρίς το πρωί της Κυριακής:

«Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, στην πυρκαγιά στην Αιγιαλεία  Αχαΐας, επιχειρούν  294 πυροσβέστες με 7 ομ. πεζ. τμ., 77 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες,  μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.»


Χθες, το απόγευμα του Σαββάτου, έκτακτη δήλωση πραγματοποίησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς και την εξέλιξή της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Για την σημερινή (σ.σ. Σάββατο) πυρκαγιά που ξεκίνησε πλησίον του οικισμού Ζήρια το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε στις 12:35.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε ανάμεσα σε δασική βλάστηση, γεωργικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους εντός του αστικού ιστού. Έλαβε πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις, μπήκε μέσα σε οικισμούς, γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις και μέσω του 112 έλαβαν μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τις περιοχές Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι και στη συνέχεια έλαβαν δεύτερο μήνυμα προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό Λόγγο, ανατολικότερα των προηγούμενων οικισμών με σκοπό να εκκενωθούν οι οικισμοί και να είναι ο πολίτες ασφαλείς.

Με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μετέβη και Πυροσβεστικό πλοιάριο που παραλαμβάνει και περισυλλέγει λουόμενους ή κατοίκους των παράλιων περιοχών. Το ίδιο συνέβη και με το Λιμενικό Σώμα και τις διασωστικές λέμβους του, καθώς επίσης και ιδιώτες οι οποίοι εκκένωσαν όλες τις περιοχές που κινδύνευαν πολίτες. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ είναι επίσης παρόν προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους να γίνει σωστά η εκκένωση των οικισμών και να μην κινδυνεύσει κανείς».

Το πρωί της Κυριακής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε νέες δηλώσεις, τονίζοντας πως η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση.


Εικόνες ολικής καταστροφής κατέγραψε η κάμερα του OPEN σε κάμπινγκ στο Λαμπίρι Αχαΐας, το παλιό κλαμπ Μεντιτερανέ, το οποίο όμως δεν ήταν σε λειτουργία.


Δείτε το ρεπορτάζ του Open.