Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Ασημένιo μετάλλιο για την Εθνική - «Λύγισε» στον τελικό από τη Σερβία (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Ελλάδας πόλο των Ανδρών είχε πετύχει έναν ιστορικό θρίαμβο στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κερδίζοντας με 9-6 την Ουγγαρία και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό.

Η Εθνική μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς στον τελικό - που ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) -, ηττήθηκε από τη Σερβία με 13-10. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, οι περήφανοι Έλληνες λεβέντες της ελληνικής υδατοσφαίρισης πάλεψαν σαν λιοντάρια και στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στην υπερδύναμη του αθλήματος Σερβία, στην πισίνα «Waterpolo Center» του Τόκιο, έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, αλλά δεν μπόρεσαν τελικά να αρπάξουν το χρυσό από την ομάδα που κράτησε τον τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Οι ψυχάρες της Εθνικής κοίταξαν στα μάτια την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη τα τελευταία δέκα χρόνια, επέστρεψαν στο ματς από διαφορά δύο και τριών γκολ που δημιουργούσαν οι Σέρβοι, αλλά λύγισαν στο τέλος με 13-10.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ: 10-13

Οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

Η αποστολή της ασημένιας πρωταθλήτριας Εθνικής μας ομάδας πόλο θα επιστρέψει στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη 11 Αυγούστου, στις 12:20 το μεσημέρι.