Breaking News

Πολύνεκρες εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν, καθώς σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονταν, ελπίζοντας να καταφέρουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. 

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Open μετέδωσε ότι την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε το "Ισλαμικό Κράτος", ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ακολούθησαν και νέες εκρήξεις στην πόλη.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσε στο BBC ανώτερος αξιωματούχος υγείας στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με το BBC, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 13 μέλη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ. 

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των ΗΠΑ και των Αφγανών - συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν - παραμένει αδιευκρίνιστος.

Οι βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες αφότου οι δυτικές κυβερνήσεις είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μείνουν μακριά από το αεροδρόμιο, λόγω φόβων για επίθεση από το IS-K, το αφγανικό τμήμα της οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος".

Όπως αναφέρει το BBC, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) κοντά στο ξενοδοχείο Baron, στην περίμετρο του αεροδρομίου. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη κοντά στην Πύλη Abbey, μία από τις κύριες εισόδους του αεροδρομίου. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι τουλάχιστον ένας επιτιθέμενος φορούσε εκρηκτικό γιλέκο.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Η Ελλάδα καταδικάζει την απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών & παιδιών, καθώς & μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων & ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».


Δείτε το ρεπορτάζ του Open.