Breaking News

Σεϋχέλλες: Η στιγμή που μια γιγάντια χελώνα επιτίθεται και τρώει ένα πουλί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια θηλυκή γιγάντια χελώνα καταγράφηκε πρόσφατα στις Σεϋχέλλες να επιτίθεται και να τρώει ένα νεοσσό θαλασσοπούλι.

Πρόκειται για «εντελώς απρόσμενη συμπεριφορά», καθώς πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια χελώνα καταγράφηκε να κυνηγάει σκόπιμα ένα θήραμα στη φύση.

Οι χελώνες τρέφονται κυρίως με φυτά, αλλά θεωρούνται παμφάγα ζώα. Παλαιότερα θεωρούνταν ότι τα είδη ήταν χορτοφάγα, καθώς μόνο περιστασιακά τρέφονταν με ψάρια, οστά και κελύφη σαλιγκαριών για ασβέστιο ως μέρος της φυτικής τους διατροφής.

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν τώρα - με βάση την αντίδραση της συγκεκριμένης χελώνας - ότι οι χελώνες στο νησί Fregate Island των Σεϋχελλών πλησιάζουν συχνά το θήραμα, το οποίο είναι συνήθως πολύ γρήγορο ή ευκίνητο για να το πιάσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Fregate Island φιλοξενεί περίπου 3.000 γιγάντιες χελώνες. Αν και είχαν παρατηρηθεί παρόμοιες επιθέσεις, καμία χελώνα δεν είχε επιδιώξει το θάνατο του θηράματος.

Η γιγάντια χελώνα των Σεϋχελλών είναι μέλος του είδους Aldabrachelys gigantea (γιγάντια χελώνα της Αλντάμπρα), το οποίο «υποτίθεται ότι είναι αυστηρά φυτοφάγο ζώο», σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Current Biology.

Ο Dr Justin Gerlach - διευθυντής σπουδών στο Κολέγιο Peterhouse και συνεργάτης ερευνητής στο Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge -, που ηγήθηκε της μελέτης, τόνισε: «Αυτή είναι εντελώς απροσδόκητη συμπεριφορά και δεν έχει ξανασυμβεί σε άγριες χελώνες».

Δείτε το βίντεο του Reuters.