Breaking News

Sonny Chiba: Πέθανε ο ηθοποιός του «Kill Bill» και θρύλος των πολεμικών τεχνών (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Shinichi "Sonny" Chiba, ο Ιάπωνας ηθοποιός και θρύλος των πολεμικών τεχνών, που είχε ρόλους σε αμερικανικές ταινίες όπως "Kill Bill" και "The Fast and the Furious: Tokyo Drift".

Ο ατζέντης του επιβεβαίωσε στο Variety ότι ο ηθοποιός πέθανε την Πέμπτη, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Variety, η καριέρα του Chiba στον κινηματογράφο και την τηλεόραση διήρκεσε πέντε δεκαετίες - από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 2010 - και εμφανίστηκε σε αμέτρητες ιαπωνικές παραγωγές, εκτός από τη συμμετοχή του σε δημοφιλείς αμερικανικές ταινίες. Σε πολλές από τις ταινίες, ανέδειξε τις εξειδικευμένες ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες.


Γεννημένος ως Sadaho Maeda στις 22 Ιανουαρίου 1939, στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, άρχισε να μαθαίνει πολεμικές τέχνες στο Nippon Sport Science University το 1957. Διδάχτηκε από τον Masutatsu «Mas» Oyama και κέρδισε μια μαύρη ζώνη πρώτου βαθμού στο καράτε το 1965. Αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, υποδύθηκε τον Oyama σε μια τριλογία ταινιών: "Champion of Death", "Karate Bearfighter" και "Karate for Life".

Το 1984, έλαβε μια μαύρη ζώνη τέταρτου βαθμού. Επίσης, είχε μαύρες ζώνες στο Νινζούτσου, το Shorinji Kempo, το Τζούντο, το Κέντο και το Κότζου-Ριού.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση το 1960. Οι πρώτοι ρόλοι του ήρθαν στις ιαπωνικές εκπομπές υπερήρωων "Seven Color Mask", όπου αντικατέστησε τον πρωταγωνιστή και "Messenger of Allah", όπου έπαιξε τον κεντρικό χαρακτήρα. 

Οι πρώτοι κινηματογραφικοί του ρόλοι ήταν σε μια σειρά θρίλερ από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Κίνζι Φουκασάκου - με τον οποίο συνεργάστηκε αρκετές φορές - και στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Invasion of the Neptune Men" το 1961.

Πρωταγωνίστησε στην πρώτη του ταινία πολεμικών τεχνών, "Karate Kiba", το 1973, ενώ ο διεθνής του ρόλος ήρθε στο "The Street Fighter" του 1974, το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από το New Line Cinema με βαθμολογία Χ για τη βία του.

Στο "Kill Bill: Volume 1" του Quentin Tarantino, ο Chiba υποδύθηκε τον Hattori Hanzo, έναν βετεράνο ξιφομάχο και ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου σούσι που κατασκεύασε το σπαθί για την πρωταγωνίστρια Uma Thurman. Εμφανίστηκε, επίσης, στο "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" ως Kamata.


Μεταξύ άλλων, έπαιξε στις ταινίες "The Bullet Train", "Champion of Death", "The Storm Riders", "Karate Warriors", "Doberman Cop", "Shogun's Samurai", "G.I. Samurai" και πολλές άλλες.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τίτλο "Outbreak Z", μαζί με τους Jesse Ventura και Wesley Snipes.

Ο τελευταίος του πρωταγωνιστικός ρόλος στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "Bond of Justice: Kizuna", η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.