Breaking News

Στα πρόθυρα μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης το Αφγανιστάν (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν, που είναι μια χώρα βυθισμένη στην ανέχεια. 

Όπως μετέδωσε το Euronews, δεν είναι μόνο η ανασφάλεια που έφεραν τα όπλα των Ταλιμπάν, αλλά και η καθημερινή ανάγκη επιβίωσης κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας και επισιτιστικής κρίσης. Διεθνείς οργανώσεις επισημαίνουν την αναγκαιότητα για μεταφορά τροφίμων στο Αφγανιστάν πριν ξεκινήσει ο σκληρός χειμώνας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε προχθές (Τρίτη) ότι τελειώνουν και τα ιατρικά εφόδια που διαρκούν για άλλη μια εβδομάδα. Και όλα αυτά μέσα σε λίγες ημέρες από την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με το BBC, oρισμένες χώρες λένε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν εκεί. Η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκδώσει ειδοποιήσεις στους πολίτες τους. Συνιστάται σε όσους βρίσκονται ήδη έξω από το αεροδρόμιο να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή.

Περισσότεροι από 82.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από την Καμπούλ, η οποία έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν. Οι χώρες σπεύδουν να απομακρύνουν τους ανθρώπους μέχρι την προθεσμία της 31ης Αυγούστου. Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν ακόμη μέσα και έξω από το αεροδρόμιο, ελπίζοντας να μεταφερθούν έξω από τη χώρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, που επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, οι Ταλιμπάν αντιτάχθηκαν στην παράταση της προθεσμίας, ωστόσο υποσχέθηκαν ότι θα επιτρέψουν σε ξένους και Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά τις 31 Αυγούστου.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.


Πληροφορίες από: Euronews - BBC