Breaking News

Al Pacino για Μίκη Θεοδωράκη: «Τι χάρισμα... Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το «Serpico» είναι μια νέο-νουάρ βιογραφική αστυνομική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 1973, σε σκηνοθεσία Sidney Lumet, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Maas. Η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη και πρωταγωνιστούν ο Al Pacino, η Cornelia Sharpe και ο John Randolph.

Η ταινία, όπως και το βιβλίο, αναφέρονται στην πραγματική ιστορία του αξιωματικού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης  Frank Serpico, που στις αρχές της δεκαετίας του 1970 κατήγγειλε τη διαφθορά που ήταν διάχυτη στο αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διεφθαρμένους συναδέλφους του.

Ο Al Pacino αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, δηλώνοντας αποκλειστικά στο Mega:

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία "Serpico". Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα το νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα της ταινίας...

Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για το θάνατό του. Και ήξερα, όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… στην πραγματικότητα είπα "Το 'χει, έχει την ταινία... το 'πιασε… ουάου". Αυτή είναι η ανάμνησή μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα... Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!».

Δείτε το βίντεο του Mega.