Breaking News

Body Worlds: Η έκθεση που μας «ταξιδεύει» στο ανθρώπινο σώμα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Tα εκθέματα Body Worlds είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις που παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο. Πρωτοεμφανίστηκαν στο Τόκυο το 1995, προσελκύοντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες σε περισσότερες από 140 πόλεις, στην Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Η πρωτότυπη έκθεση Body Worlds είναι η πρώτη του είδους που ενημερώνει τον επισκέπτη για την ανατομία, τη φυσιολογία και την υγεία, παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω της πλαστινοποίησης, της διαδικασίας διατήρησης που εφευρέθηκε από τον Δρ. Gunther von Hagens το 1977, ενώ εργαζόταν ως ανατόμος στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. 

Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου 2022 θα φιλοξενείται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254).


Το Body Worlds προσφέρει στους επισκέπτες ένα αξέχαστο ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η μοναδική έκθεση παρέχει συναρπαστικές πληροφορίες για τη σύνθετη δομή του σώματος και εξηγεί πώς αλληλοεπιδρούν λειτουργικά συστήματα και όργανα.

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), Πειραιώς 254, Ταύρος

Περίοδος έκθεσης: 24/9/21 με 9/1/22

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 - 20:00

Κρατήσεις: viva.gr

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».