Breaking News

Ελλάδα - Σουηδία 2-1 (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Τετάρτης, σε ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και με την παρουσία έστω και λίγων φιλάθλων στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, η Εθνική Ομάδα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε τη δυνατή και φορμαρισμένη Σουηδία με 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ, το 1-0 πέτυχε ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας στο 62΄ μετά από συνδυασμό με τον Τάσο Δουβίκα - σε μια αντιστροφή των ρόλων σε σχέση με το γκολ του νεαρού επιθετικού στο Κόσοβο - και το 2-0 ο Βαγγέλης Παυλίδης στο 78΄, σε υποδειγματική αντεπίθεση της Εθνικής. Το γκολ αυτό κατακυρώθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το VAR. Οι Σουηδοί μείωσαν στο 80΄ με τον Κουάισον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την κατακύρωση του 2ου γκολ της Ελλάδας, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έτρεξαν και αγκάλιασαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν'τ Σχιπ.


Το παιχνίδι, πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, προσέφερε και δύο ξεχωριστές στιγμές: 

• Πριν την έναρξη του αγώνα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τίμησε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Βασίλη Τοροσίδη. Τη φανέλα με το όνομα του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και τον συμβολικό αριθμό "101", όσες και οι συμμετοχές του παλαίμαχου διεθνούς, απένειμε ο ένας και μοναδικός, ο αγαπημένος των Ελλήνων φιλάθλων, Όττο Ρεχάγκελ.

• Επίσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας ως παρακαταθήκη στην πατρίδα μας το σπουδαίο έργο του.

MVP του αγώνα ανακηρύχθηκε ο Τάσος Μπακασέτας. Στο παιχνίδι κόπηκαν 3.471 εισιτήρια.

Στο άλλο ματς του ομίλου: Κόσοβο - Ισπανία 0-2.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας (71' Τζόλης), Παυλίδης (90+6' Βρουσάι).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (76' Κραφθ), Χελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77' Κάρισον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66' Κουάισον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88' Τελάν), Ίζακ.