Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Ολλανδίας (5/9, 15:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Γκραν Πρι της Ολλανδίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00 (απευθείας σύνδεση στις 15:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι της Ολλανδίας

Τριάντα έξι χρόνια μετά τον τελευταίο της αγώνα εκεί, η Formula 1 επιστρέφει στο εμβληματικό σιρκουί του Ζάντφουρτ, στην Ολλανδία για τον 13ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021. Έκτοτε η πίστα εκσυγχρονίστηκε - αν και πάνω από το ¼ της έκτασής της κόπηκε και καταλαμβάνεται πλέον από εξοχικές κατοικίες - ενώ οι παραδοσιακές στροφές 3 και 14 απέκτησαν κλίση 19 και 18 μοιρών αντίστοιχα, τη διπλάσια απ’ αυτήν της τελευταίας στροφής στην Ινδιανάπολη!

Πίσω στο 1985, το Ολλανδικό Γκραν Πρι είχε αποτελέσει σημείο καμπής στην εξέλιξη του πρωταθλήματος με τους Αλέν Προστ και Μικέλε Αλμπορέτο να φτάνουν στο Ζάντφουρτ ισόβαθμοι στην πρώτη θέση. Τελικά, έπειτα από μια συναρπαστική μάχη που έχασε για 232 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον τιμ μέιτ του στη McLaren, Νίκι Λάουντα (ο οποίος εκεί πέτυχε την 25η και τελευταία του νίκη πριν ανακοινώσει την απόσυρσή του από τους αγώνες) και την 4η θέση του Αλμπορέτο, ο Προστ έφυγε από το Ζάντφουρτ με διαφορά τριών βαθμών από τον αντίπαλό του για να κατακτήσει λίγους αγώνες αργότερα το πρώτο του από τα 4 συνολικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αυτήν τη φορά, ο Μαξ Φερστάπεν φτάνει στον αγώνα της πατρίδας του, όντας 3 βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον και όπως ο Προστ δεκαετίες πίσω, έτσι κι αυτός, θα θέλει να φύγει από εκεί επικεφαλής του πρωταθλήματος.

Θα τα καταφέρει; Το σίγουρο είναι ότι θα έχει τον «πορτοκαλί στρατό», που θα γεμίσει την πίστα στα ¾ της χωρητικότητάς της ελέω Covid-19, να τον υποστηρίζει.