Breaking News

Φυλακές Τρίπολης: Όσα έγιναν στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή (24/9) στις φυλακές Τρίπολης η περιβόητη θεατρική παράσταση «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς» του Δημήτρη Λιγνάδη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στο κοινό ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το σχετικό ρεπορτάζ παρουσίασε στο Πρωινό η δημοσιογράφος Μπέσσυ Αντωνάκη, η οποία είπε πως ο διευθυντής των φυλακών τόνισε - σε τηλεφωνική επικοινωνία - ότι σκοπός της παράστασης ήταν ο σωφρονισμός των κρατουμένων, προκειμένου να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και στο μέλλον. Ανάλογες δράσεις γίνονται μέσα στις φυλακές για την ομαλή κοινωνική επανένταξή τους.

Η παράσταση είχε διάρκεια 1,5 ώρα, ενώ συμμετείχαν 10 κρατούμενοι. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που σκηνοθέτησε την παράσταση, είχε έναν μικρό αφηγηματικό ρόλο, κάνοντας τον Κολοκοτρώνη.

Στο κοινό ήταν οι περίπου 100 κρατούμενοι των φυλακών, καθώς επίσης και 30 επισκέπτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι δεν εργάζονταν την ημέρα της παράστασης.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, στο κοινό ήταν και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στην παράσταση, όχι επειδή δεν το επιθυμούσε (όπως ακούστηκε), αλλά γιατί μπήκε στη φυλακή όταν είχαν ήδη ξεκινήσει οι πρόβες για το θεατρικό.

Η παράσταση καταγράφηκε από κάμερα για το αρχείο των φυλακών, προκειμένου να μπορεί να προβληθεί και στο μέλλον.

Στη συνέχεια μίλησε στο Πρωινό ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός, ο οποίος παρευρέθηκε στην παράσταση.

Δείτε το βίντεο.