Breaking News

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, που ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, το φέρετρο με τη σορό του μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 15:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού, με εκφωνήσεις επικήδειων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο Ναό βρέθηκαν η οικογένεια του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Παπανδρέου κ.α., για να τιμήσουν τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.


Η σορός του θα φθάσει το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας και - με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης - θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα. Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων, στο ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού.