Breaking News

Η φονική καταιγίδα Ida σάρωσε τις ΗΠΑ - Δεκάδες νεκροί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αναφέρει ότι απαιτείται «ιστορική επένδυση» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρiσης, τη στιγμή που τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ «χτυπήθηκαν» από τις πλημμύρες και τους ανεμοστρόβιλους, που οδήγησαν στο θάνατο 45 ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια καταστροφή, που σχετίζεται με το κλίμα, σε ολόκληρη τη χώρα και η αντιμετώπισή της είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, από τη φονική καταιγίδα Ida, η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ είδαν πρωτοφανή επίπεδα βροχοπτώσεων. Κάποιοι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα υπόγεια και αυτοκίνητα. Έξι πολιτείες υπέστησαν απώλειες ζωής:

• Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Phil Murphy, δήλωσε ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία του, οι περισσότεροι είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους.

• Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους και ένα αγοράκι δύο ετών. Έντεκα από αυτούς πνίγηκαν ενώ είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένα υπόγεια, ανέφεραν αξιωματούχοι.

• 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσυλβάνια, ενώ ένας στρατιώτης στο Κονέκτικατ παρασύρθηκε όταν ανταποκρίθηκε σε κλήση για βοήθεια.

• Αναφέρθηκαν, επίσης, θάνατοι στο Μέριλαντ και τη Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το BBC, ο Biden κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο το Νιου Τζέρσεϊ όσο και τη Νέα Υόρκη, επιτρέποντας και  στις δύο πολιτείες να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την υποστήριξη των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.