Breaking News

Η συνέντευξη του Τσίπρα στο Open - Πολάκης: «Προσωπική μου επιλογή το εμβόλιο» - Η ανακοίνωση της ΝΔ (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Ο κ. Πολάκης έχει εμβολιαστεί, βεβαίως... Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλα του τα στελέχη είναι εμβολιασμένα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open και την Πόπη Τσαπανίδου. 

Στο τέλος της συνέντευξης, τόνισε: «Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας άγριος χειμώνας για τη μεσαία τάξη. Ο κ. Μητσοτάκης, για ενάμιση σχεδόν χρόνο, με τη βοήθεια και πολλών μέσων ενημέρωσης, έζησε τον όμορφο μύθο του. Σήμερα, δυστυχώς, ο ελληνικός λαός, ζει την άσχημη αλήθεια του. Και οφείλουμε να έχουμε και σχέδιο και αποφασιστικότητα για να σταματήσουμε αυτή την τρομακτική άμβλυνση των ανισοτήτων, αυτή την τρομακτική διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».

Λίγη ώρα μετά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook:

«Σήμερα ο Αλέξης ο Τσίπρας στη συνέντευξή του ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκα. Ξεκαθαρίζω άπαξ και δια παντός πως δεν πρόκειται  για αποτέλεσμα πίεσης ή εκβιασμών αλλά για προσωπική μου επιλογή την οποία έχω ανακοινώσει εδώ και καιρό όπως φαίνεται από την πρώτη φωτογραφία.

Το έκανα γιατί:

- Είμαι στα 56-57 με κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια .
- Είμαι ενεργός γιατρός και είμαστε μπροστά σε τέταρτο κύμα τους επομένους μήνες.
- Κάνοντας το τώρα θα έχω ανοσία τους επόμενους μήνες που θα είναι η όξυνση (δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι  έχουν όπως φαίνεται από τις εξετάσεις αντισωμάτων που κάνουν, μηδενική προστασία μετά από 6-8 μήνες)
- Έκανα αυτό που φαίνεται να έχει την ψηλότερη προστασία από βαριά νόσηση για την παραλλαγή δέλτα που τώρα είναι κυρίαρχη (Το  Pfizer δηλαδή που προσφέρει μια κάλυψη της τάξης του 43% όπως φαίνεται από επιστημονικές ανακοινώσεις στο Ισραήλ στην Αγγλία και αλλού).»

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία  αναφέρεται: 

«Ο εμβολιασμένος «αντιεμβολιαστής» Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών. Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί».


Δείτε τη συνέντευξη και την ανάρτηση του Πολάκη που ακολουθεί.