Breaking News

Ηλιούπολη: Διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες - Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από οικίες στην Ηλιούπολη. Συνελήφθησαν 2 μέλη της, ενώ εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει:

«Αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες στην Ηλιούπολη.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 9-9-2021 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 34 ετών, μέλη συμμορίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίας και παράβασης της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Λίγο πριν, τα μέλη της συμμορίας αφού είχαν αναρριχηθεί μέσω υδρορροής σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη, αποκόλλησαν προστατευτικά κάγκελα παραθύρου και εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και κλειδί αυτοκινήτου.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους ανωτέρω. Σε κοντινή απόσταση από το σημείο τέλεσης της κλοπής, εντόπισαν και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της συμμορίας. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η συμμορία είχε συσταθεί από το μήνα Ιούλιο τρέχοντος έτους με διακριτούς ρόλους, με διαρκή και συστηματική δράση στις κλοπές από οικίες στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, μετέβαιναν κατά τις βραδινές ώρες στην Ηλιούπολη, αναζητώντας προς διάρρηξη διαμερίσματα κυρίως ισογείου και πρώτου ορόφου.

Αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες και παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες των οικιών με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Μόλις εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -10- περιπτώσεις κλοπών.

Οι ανωτέρω έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.»