Breaking News

Μητρόπολη Πειραιά κατά Μίκη Θεοδωράκη: «Ανούσιες οι εκδηλώσεις τιμής στο πρόσωπό του»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Μητρόπολη Πειραιώς για τον Μίκη Θεοδωράκη. Στο μακροσκελές κείμενο με τίτλο “Ανησυχητικά φαινόμενα ειδωλοποιήσεως ανθρώπων σπουδαίων κατά κόσμον”, που υπογράφεται από το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών, χαρακτηρίζονται «ανούσιες και υπέρμετρες» οι εκδηλώσεις τιμής στο πρόσωπο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ως «αρνητικό στοιχείο στις μουσικές του συνθέσεις το γεγονός ότι τα έργα που μελοποίησε ήταν, κατά κανόνα, έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών», και υποστηρίζει ότι τα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη «εκφράζουν τις αρχές της Νέας Εποχής και δυστυχώς του Νεοπαγανισμού».

Εκφράζεται θλίψη και οδύνη «για τη “ρηχή” και σκιώδη πίστη του στον άγιο Τριαδικό Θεό, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε με την εν ζωή επιθυμία του να μη στηθεί Σταυρός και καντήλι στον τάφο του!».

Εν κατακλείδι αναφέρεται ότι «δηλώνουμε ότι τιμούμε τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη. Όμως δεν “πέφτουμε στην παγίδα” να τον αποθεώσουμε, έχοντας υπ’ όψη μας την προσωπική του ζωή και τον ασταθή πολιτικό χαρακτήρα του».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση στο Ant1News.gr