Breaking News

Πέθανε ο Βαγγέλης Λιόλιος (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος. Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα στο Facebook:

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Βαγγέλη Λιόλιο!

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπημένος μας συνάδελφος Βαγγέλης Λιόλιος δεν είναι πια κοντά μας.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο!

Η δισκογραφική του παρουσία, ιδιαίτερα στους δίσκους του Νίκου Παπάζογλου, θα παραμείνει ανεξίτηλη!

Το Δ.Σ. και σύσσωμα τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, η καλοσύνη σου και τα σπουδαία παιξίματά σου, θα παραμείνουν στη μνήμη μας, ως οδηγός και παράδειγμα!».


Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 15 χρονών εργάστηκε επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι και συνόδευσε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ. Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ. Βοσκόπουλο, Π. Πάνου, Γ. Ζαμπέτα, Γ. Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ. Μητσιά, Μ. Αγγελόπουλο, Γ. Πουλόπουλο, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου κ.α.

Το 1973 συνόδευσε την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι "Χωρίς δεκάρα" και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι "Συννεφιασμένη Κυριακή" στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 δημιουργήθηκε μια σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας και στους δίσκους: "Χαράτσι", "Μέσω Νεφών", "Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα", "Μά’ισσα σελήνη". 

Το 1984 άνοιξε το δικό του στέκι, τη "Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος", μαζί με τη σύζυγο του, τη σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Το 1988 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Β. Λιόλιου ''Οργανάκι" που ερμήνευσε η Φωτεινή Κοφινά και ο δίσκος "Μουσικά θέματα'' με σόλο μπουζούκι τον Β. Λιόλιο. 

Ήταν παντρεμένος με την Φωτεινή Κοφινά και απέκτησε 2 γιους, τον Κωνσταντίνο, που παίζει τύμπανα και τον Δημήτρη, σολίστ στο μπουζούκι.

Από το 2002 έμενε στην Αθήνα, όπου συνεργάστηκε με τους Δ. Σαββόπουλο, Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Ρασούλη, Π. Γαϊτάνο Δ. Κοντογιάννη, Κ. Κούκα, Μ. Τόκα, και Γ. Χατζηνάσιο.

Με πληροφορίες (βιογραφικό) από: biblionet.gr