Breaking News

Πλεύρης: «Καλώ τους γονείς να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε - μεταξύ άλλων - στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ:

* Κάποιοι αριθμοί στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρονται πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τις δηλώσεις του Υπουργού.

«Ποσοστά εμβολιασμών

Το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό είναι στο 65% ενώ συνολικά στον πληθυσμό είναι στο 56-57%. Στις ηλικίες 15-17 είναι στο 25% ενώ στις ηλικίες 12-15 είναι γύρω στο 12-13%.

Εμβολιασμός παιδιών

Θέλουμε να πείσουμε τους γονείς - και εγώ είμαι πατέρας κόρης που σε 2 μήνες θα είναι 12 ετών και θα πάει να εμβολιαστεί - οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και εύλογα έχουν μία παραπάνω ανησυχία να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι όταν ένα παιδί νοσήσει σε αυτή την ηλικία, ακόμα και αν το περάσει χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, η νόσος μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες επιπλοκές από το να κάνει το εμβόλιο, καθώς οι όποιες παρενέργειες έχουν αναφερθεί είναι πολύ σπάνιες και απειρολάχιστες.

Οι παιδίατροι είναι αυτοί που ακούνε οι γονείς. Και καλώ τους γονείς, ας μην ακούσουν τον Υπουργό, να μην πειστούν από τον Υπουργό. Να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους. Να ακούσουν τον παιδίατρό τους και ελπίζουμε ότι με μία τέτοια συζήτηση θα πειστεί ο γονέας ότι το καλό για το παιδί του, όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για το ίδιο του το παιδί, είναι να εμβολιαστεί.

Πλαστά πιστοποιητικά

Οι περιπτώσεις είναι μεμονωμένες. Η έκτασή τους, δηλαδή, δεν μας ανησυχεί, ωστόσο, τις ιχνηλατούμε τόσο σε επίπεδο τυχόν επίορκων υπαλλήλων, όσο και σε επίπεδο τυχόν ιατρών που έχουνμία «ύποπτη» συμπεριφορά.

Γι' αυτό το λόγο αυστηροποιήσαμε και το πλαίσιο. Εξετάζονται δικλείδες ασφάλειες από το Γενικό Γραμματέα, τον κύριο Θεμιστοκλέους και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για να οχυρώσουμε το σύστημα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αναστολές και εμβολιασμός υγειονομικών

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτικότητα, το ποσοστό εμβολιασμού ήταν περίπου στο 80% συνολικά για το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 94% - 95%.

Οι περιπτώσεις αναστολών είναι περίπου 5.500 στα νοσοκομεία συν 1.000 άτομα στις πρωτοβάθμιες δομές.

Αυτοί δεν είναι μόνο υγειονομικοί. Σε αυτούς τους αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες, όπως τεχνικοί. Όσον αφορά μόνο τους υγειονομικούς, μιλάμε για 2.500 με 3.000 νοσηλευτές και για 500 – 600 ιατρούς που έχουν μπει σε αναστολή.»