Breaking News

Πολύνεκρη τραγωδία στο Περού - Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στο Περού, μετά από την πτώση σε χαράδρα του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν. Το ατύχημα σημειώθηκε χθες, νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ABC News, που μεταδίδει το ρεπορτάζ του AFP, το λεωφορείο - στο οποίο επέβαιναν 63 άνθρωποι - έφυγε από το δρόμο σε μια στενή περιοχή του Carretera Central, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, Λίμα. 

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 32 νεκροί», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Cesar Cervantes, ο οποίος τόνισε ότι η «απερισκεψία» συνέβαλε στο ατύχημα, προσθέτοντας ότι το λεωφορείο ταξίδευε «με μεγάλη ταχύτητα».

Ένα εξάχρονο αγόρι και ένα τρίχρονο κoρίτσι είναι μεταξύ των νεκρών, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Πρόκειται για το τρίτο πολύνεκρο ατύχημα τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Την περασμένη Κυριακή, 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν δύο πλεούμενα συγκρούστηκαν στο περουβιανό τμήμα του Αμαζόνιου, ενώ υπάρχει ακόμη ένας απροσδιόριστος αριθμός αγνοούμενων.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ένα λεωφορείο - που μετέφερε εργαζόμενους από το ορυχείο χαλκού Las Bambas στα νοτιοανατολικά της χώρας - έπεσε σε χαράδρα, σκοτώνοντας 17 άτομα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του ABC News, τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στη χώρα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, κακής συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων, έλλειψης σήμανσης και μέτριας επιβολής της ασφάλειας της κυκλοφορίας από τις αρχές.