Breaking News

Γ. Πυρπασόπουλος: «Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου, έφτασα στα όριά μου με το ξενύχτι και τις καταχρήσεις» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια», το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ και παρουσιάζεται αυτή τη φορά στο Θέατρο Μικρό Χόρν.

Στο ρόλο του Σάββα είναι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και στους ρόλους του Κυριάκου, του Μαρινάκη και της Ιρίνας, βλέπουμε και πάλι τους Ηλία Βαλάση, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα, αντίστοιχα.

«Το έργο αναφέρεται και στη σeξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες. Είναι επίκαιρο με όλα αυτά που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά το γυναικείο φύλο», τόνισε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Για το ελληνικό #metoo δεν περίμενα τόσο χοντρά πράγματα. Άκουγα για άσχημες συμπεριφορές, ενώ για άλλους υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου, κανείς δεν ήξερε την αλήθεια. Σοκαρίστηκα πραγματικά με όσα έγιναν στο θέατρο. Εγώ είχα επιτεθεί σε έναν σκηνοθέτη, γιατί ο παραλογισμός του με έβγαλε εκτός ορίων και πιαστήκαμε στα χέρια. Ήταν στις αρχές... εντάξει, τα βρήκαμε μετά. Μιλάμε σήμερα, αλλά δεν με έχει ξανασκηνοθετήσει».

Μεταξύ άλλων, εξομολογήθηκε: «Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι καβάλησα το καλάμι στις χρυσές εποχές, γιατί ζούσα μια ζωή πολύ ξέφρενη, με πολλά ξενύχτια και το μυαλό μου δεν ήταν στο κεφάλι μου. Μπορεί και να πήγαινα κατευθείαν στο γύρισμα, απέδιδα οριακά και πάντα έβρισκα μία δικαιολογία, ότι το ξενύχτι κάνει καλό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Και συνέχισε: «Δεν κινδύνεψα να χάσω κάποια δουλειά, αλλά την ίδια μου τη ζωή, γιατί έφτασα στα όριά μου με το ξενύχτι και τις καταχρήσεις, που ήταν αρκετές. Με ταλαιπώρησε αυτό το κομμάτι την περίοδο που συνέβαινε, αλλά τα ξεπέρασα όλα και ήρθα και πάλι στην επιφάνεια μόνος μου, φεύγοντας στο Λονδίνο για τρία χρόνια. Δεν γνώριζε κανείς τότε εάν είχα πρόβλημα. Ούτε εγώ είχα εντοπίσει εκείνη την περίοδο ότι είχα πρόβλημα, εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ήμουν οριακά...».