Breaking News

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Επεισόδια 1 - 2 - 3 - 4 - 5, 2ος κύκλος

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δευτέρα 20/9/21, στις 20:00 - Επεισόδιο 1: Πλάτανος, ένα ήσυχο χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας. Ήσυχο; Ναι, ναι.. ήσυχο… Γιατί θα πρέπει, δηλαδή, μια κηδεία, μια νεκρανάσταση, κάποιες ψεύτικες νάρκες και μια υποψία για εμπλοκή της ιταλικής μαφίας να χαλάσουν την εικόνα ενός τυπικού ελληνικού χωριού; Η τρέλα, τελικά, πάει στα βουνά και ο Πλάτανος, το ορεινό χωριό του γεροπαράξενου Βαγγέλα, θα την αγκαλιάσει για μια ακόμα χρονιά, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Τα τρία αγαπημένα ξαδερφάκια μετράνε ακόμα απώλειες. Ο Τζώρτζης και ο Θοδωρής ξεχύνονται για το μεροκάματο στα χωράφια ως νέοι αγρότες και ο Τζώρτζης ζει ένα υπαρξιακό δράμα στην καρότσα του Datsun, πουλώντας καρπούζια με τη βούλα. 

Την ίδια ώρα, η Κατερίνα επιστρέφει στο χωριό και προσπαθεί να κρύψει απ’ όλους ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Το πανηγύρι, που στήνεται στην πλατεία, συγκεντρώνει όλους τους κατοίκους κι έναν μυστηριώδη επισκέπτη, τον  Βαλεντίνο. Η Μάρμω, που το μάτι της κόβει σαν ξουράφι, τον έχει στην μπούκα, γιατί υποψιάζεται ότι δεν έχει έρθει με αγαθές προθέσεις. Και δεν πέφτει έξω. Κι ενώ το γλέντι στο πανηγύρι καλά κρατεί, η Κατερίνα έρχεται αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη, τη Φένια, το νέο κoρίτσι του Παναγή. Την επόμενη ημέρα κι ενώ όλος ο Πλάτανος είναι σε hangover από το πανηγύρι, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει τους Πλατανιώτες… Εντάξει, μπορεί οι εκπλήξεις στον Πλάτανο να μην τελειώνουν ποτέ, αλλά η ύπαρξη ενός πτώματος, μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, για το μικρό χωριό μας!

Τρίτη 21/9/21 - Επεισόδιο 2: Ένα πτώμα αναζητεί τον δολοφόνο του… Ο μυστηριώδης επισκέπτης, Βαλεντίνο, είναι νεκρός! Η αστυνομική αρχή του τόπου θα έπρεπε κανονικά ν’ αναλάβει τις έρευνες, έλα, όμως, που η αστυνομική αρχή είναι αυτή που τον έφαγε τον Ιταλό. Ο Κανέλλος είναι σε σοκ, καθώς είναι αυτός που τον πέρασε για μπεκάτσα και τον πυροβόλησε με την καραμπίνα! Ο Σίμος θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί το πτώμα στο χωράφι του Κίτσουλα, όπου ο Θοδωρής θα το πατήσει με το τρακτέρ.

Δύο οι υποψήφιοι δολοφόνοι τώρα, την ώρα που ο νέος παπάς κάνει την εμφάνισή του στο χωριό και ξεκινάει να το περιηγείται ινκόγκνιτο. Πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι έχει πέσει στο χωριό των τρελών, αλλά νιώθει απόλυτα έτοιμος να βάλει τους Πλατανιώτες σε τάξη. Τα ράσα, βέβαια, δεν κάνουν τον παπά και αυτό οι Πλατανιώτες θα το ανακαλύψουν πολύ σύντομα. Το νέο για τον θάνατο του Ιταλού διαδίδεται γρήγορα και οι υποψίες μεταξύ των κατοίκων μεγαλώνουν. Κι ενώ ο Κανέλλος και ο Θοδωρής βλέπουν ζωή τους πίσω από τα κάγκελα, κάποιος άλλος φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τι έγινε τη νύχτα του φόνου...


Τετάρτη 22/9/21 - Επεισόδιο 3: Όλα τα είχε ο Πλάτανος, το πτώμα τού έλειπε! Η νεολαία του Πλατάνου συνεργάζεται για να βοηθήσει τόσο τον Κανέλλο όσο και τον Θοδωρή ν’ αποδράσουν. Στήνουν ολόκληρο σχέδιο για να ξεγελάσουν τον Χαραλάμπη, ο οποίος έχει αναλάβει την κράτησή τους. Την ίδια ώρα, ο νέος παπάς έχει βγει έξω από τα ράσα του με το νέο της δολοφονίας, ενώ ο Ηλίας πιστεύει ότι οι Αθηναίοι κρύβονται πίσω από το έγκλημα. Οι υποψίες ότι μπορεί ο Ιταλός να είχε σχέση και με τον θάνατο του Βαγγέλα ταράζουν την Κατερίνα, την οποία όλοι, όμως, λιθοβολούν, καθώς δεν γνωρίζουν για την απαγωγή της και πιστεύουν ότι έχει ακόμα το εκατομμύριο και δεν… ξηλώνεται για να σώσει τον ξάδερφό της. Κανέλλος και Θοδωρής τσουβαλιάζονται στην καρότσα του Κίτσουλα και η επιχείρηση «Απόδραση» αρχίζει...

Αρχίζει μεν, αλλά τελειώνει κάπως άδοξα, καθώς ο υπναράς Σίμος παίρνει έναν υπνάκο λίγο έξω από το Φωτεινό και για κακή του τύχη από εκεί περνάει και η Αγγέλα! Και ενώ Θοδωρής και Κανέλλος ανησυχούν μην τους καταδώσει, η Αγγέλα μοιάζει να έχει μια πολύ μεγαλύτερη ανησυχία, μόλις ακούει το νέο για τον θάνατο του Βαλεντίνο. Κρύβει κάτι η πρώην παπαδιά; Είναι κάπου μπλεγμένη σε όλο αυτό; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταφτάνει και ο δικηγόρος για το άνοιγμα της νέας διαθήκης του Βαγγέλα… Τι να περιμένει, άραγε, αυτή τη φορά, Αθηναίους και Πλατανιώτες;


Πέμπτη 23/9/21 - Επεισόδιο 4: Το άνοιγμα της νέας διαθήκης του Βαγγέλα θα φέρει τα πάνω κάτω στον Πλάτανο. Μια σειρά από δοκιμασίες θα κρίνει σε ποιου τα χέρια θα περάσει η επιχείρηση τρούφας. Ο αθεόφοβος Βαγγέλας θα χορέψει, για ακόμα μια φορά, στο… ταψί Αθηναίους και Πλατανιώτες, και αυτό φαίνεται ήδη από την πρώτη δοκιμασία που βάζει!  Ποιος θα καταφέρει να κάνει τον Πλάτανο γνωστό σε όλο τον κόσμο μέσα σε 48 ώρες; Διαιτητής ο παπα-Νώντας, ο οποίος αναλαμβάνει, με σχεδόν σαδιστική ευχαρίστηση, τα νέα του καθήκοντα. Ο Χαραλάμπης και ο Κανέλλος ξεκινούν την έρευνα για τη δολοφονία του Βαλεντίνο. «Σέρλοκ» και «Γουάτσον» θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι. Τα στοιχεία θα τους οδηγήσουν στην Αγγέλα, αλλά η Μάρμω θα τους στείλει… στον Τζίμη.

Κοντά, όμως, στα μακάβρια αυτά γεγονότα υπάρχουν και τα ευχάριστα. Μια πρόταση γάμου που ο Παναγής δεν έκανε και η Φένια δέχτηκε! Κηδεία με ξένα κόλλυβα και πρόταση γάμου με ξένο δαχτυλίδι -αυτό που ο Παναγής είχε δώσει στην Κατερίνα! Μια απίστευτη παρεξήγηση, που οδηγεί τον Παναγή στην τρέλα, καθώς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να πάρει πίσω το δαχτυλίδι πριν να είναι αργά… Την ίδια ώρα, μια νέα οικογένεια φτάνει στον Πλάτανο. Λίγο έξω από το χωριό, θα βγάλει την ιταλική πινακίδα του αυτοκινήτου και θα βάλει μια ελληνική, με τον ίδιο τρόπο που θα προσπαθήσει να απεκδυθεί την ιταλική φινέτσα της και να φορέσει προβιά, προκειμένου να γίνει ένα με τους… μπουρντζόβλαχους του Πλατάνου!


Παρασκευή 24/9/21 - Επεισόδιο 5: Σκοπός της νέας οικογένειας που έρχεται στον Πλάτανο είναι να περάσει απαρατήρητη και να εκτελέσει την αποστολή της όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Αλήθεια είναι ότι αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις, όταν με το «καλημέρα», ρίχνεις μια μπουνιά στον παπά. Δύσκολο να περάσεις απαρατήρητος, όταν ξεκινάς έτσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σάββας με τη Βαλέρια και την Αλίκη ήρθαν στον Πλάτανο για να μείνουν! Η Κατερίνα βλέπει στο χέρι της Φένιας το δαχτυλίδι και γίνεται μπαρούτι. Αντίθετα, η Φένια βρίσκει στο πρόσωπό τη όχι μια αντίζηλο, αλλά μια φίλη. Τα όρια του Παναγή, από τη φιλία της πρώην με τη νυν, δοκιμάζονται! Ο Κανέλλος με τη βοήθεια του Χαραλάμπη προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Βαλεντίνο και στο στόχαστρό τους μπαίνει ο Τζίμης. Άραγε, ψάχνοντας τον Τζίμη, θα φτάσουν και στο εκατομμύριο που έχει φάει από την Κατερίνα;

Ο κλοιός πάντως για το… λαμόγιο του Φωτεινού στενεύει. Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζης και ο Θοδωρής προκειμένου να ανταποκριθούν στη δοκιμασία, φτιάχνουν ένα βίντεο στο οποίο καταλήγει να πρωταγωνιστεί ο νέος παπάς, χωρίς να το καταλάβει. Στην αντίπερα όχθη, η Καλλιόπη ετοιμάζεται και εκείνη πυρετωδώς για να κλέψει τις εντυπώσεις. Πλατανιώτες και Αθηναίοι ανυποψίαστοι τρέχουν για τη δοκιμασία, την ίδια ώρα που η νέα οικογένεια είναι αποφασισμένη, αν δεν πάρει αυτό που θέλει, να βάλει φωτιά στον Πλάτανο και να τον κάψει!

Για την αρχική σελίδα "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" πατήστε ΕΔΩ