Breaking News

Θ. Ματίκα: «Σε θεατρική συνεργασία βίωσα κάκιστη συμπεριφορά, αρρώστησα » - Όσα είπε για τον κουμπάρο της Π. Φιλιππίδη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Θάλεια Ματίκα είναι παντρεμένη από το 2011 με τον ηθοποιό Τάσο Ιορδανίδη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Η γοητευτική και ταλαντούχα ηθοποιός φιλοξενήθηκε στο Πρωινό, όπου μίλησε για την οικογένειά της, ενώ αναφέρθηκε και στην παράσταση «Θέλω να σου κρατώ το χέρι», που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου 2021 στο θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου. Πρόκειται για ένα έργο του Τάσου Ιορδανίδη, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με τη Θάλεια Ματίκα.

Στη συνέχεια η Θάλεια Ματίκα απάντησε, όταν ρωτήθηκε για το ελληνικό #metoo και τον προφυλακισμένο Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν κουμπάρος στο γάμο της: 

«Η προσωπική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει πολλά χρόνια πριν. Δηλαδή, έχουμε χαθεί τα τελευταία 9 χρόνια. Είχαμε σταματήσει να έχουμε σχέσεις για προσωπικούς λόγους. Για να χαθείς με ανθρώπους, κάτι συμβαίνει συνήθως. Από ένα σημείο και μετά βλέπεις ότι δεν ταιριάζεις και χάνεσαι.

Όταν ξεκίνησε στην Ελλάδα το #metoo, τους πρώτους δύο μήνες η ταραχή μου ήταν σε καθημερινή βάση... Εγώ προσωπικά είχα αρρωστήσει και ως ηθοποιός και ως γυναίκα πάνω απ' όλα.

Δεν είχαμε μόνο με τον Πέτρο Φιλιππίδη προσωπική σχέση. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν τρία χρόνια καθηγητής του Τάσου στο Εθνικό, είχαν καθημερινή συναναστροφή. Με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε συνεργαστεί δύο φορές. Είναι άνθρωποι που τους ξέραμε από το χώρο πάρα πολύ καλά.

Για τις καταγγελίες στον Πέτρο Φιλιππίδη έπεσα από τα σύννεφα, δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Ήξερα ότι είναι ένας περίεργος άνθρωπος με τις εκρήξεις του και τους θυμούς του, αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι τα γεγονότα που ακούσαμε είναι χαώδης. Στην αρχή έλεγα "δεν είναι δυνατόν". Για τους υπόλοιπους είχα ακούσει κάποια πράγματα για κακές συμπεριφορές.

Με την υπόθεση Λιγνάδη έχουν βγει πράγματα στο φως της δημοσιότητας, που είναι πέρα από κάθε λογική».

Επίσης, εξομολογήθηκε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με τη δική της άσχημη εμπειρία, που βίωσε σε θεατρική της συνεργασία:

«Σε μια θεατρική μου συνεργασία ουσιαστικά βίωσα κάκιστη συμπεριφορά από τον σκηνοθέτη. Όταν με ρώτησαν γιατί δεν βγήκα να τον καταγγείλω, είπα ότι τώρα δεν χρειάζεται. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα.

Τότε, αφού αρρώστησα και πέρασα εγώ πολύ δύσκολα, μετά αντέδρασα επιθετικά και έβαλα τα όριά μου. Μάλωσα, έβαλα όρια, ήρθε η ρήξη, είπα "δεν θα μου ξανά απευθύνεις ποτέ τον λόγο". Είχα φτάσει στο αμήν, δεν πήγαινε άλλο...

Είχα ζήσει πλήρη παραλογισμό. Να είναι ο άλλος βαθύτατα προσβλητικός, να μειώνει, να βρίζει, να κάνει ανθρώπους επί σκηνής να κλαίνε με λυγμούς και να μη δείχνει καμία λύπηση, τίποτα σε αυτό που συμβαίνει, να μην έχει ενσυναίσθηση...».