Breaking News

Έγινε... κέρινο ομοίωμα ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από μήνες δημιουργίας, ολοκληρώθηκε το κέρινο ομοίωμα του θρυλικού Γεώργιου Καραϊσκάκη, με την είδηση να γνωστοποιεί ο δημιουργός Θεόδωρος Κοκκινίδης.

Το έργο παίρνει τη θέση του στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, δίπλα στα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και του Ιωάννη Καποδίστρια.


Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες στο Facebook, ενώ έγραψε: «Φιλοτέχνησα το  κέρινο ομοίωμα του  Γεώργιου Καραϊσκάκη  με βάση  τα ζωγραφικά πορτραίτα που τον απεικονίζουν, αλλά και πληροφορίες  γύρω απ' την προσωπικότητα του. Οξυδερκής, ευφυής, εριστικός, παρορμητικός, θαρραλέος είναι μερικά επίθετα  που τον χαρακτηρίζουν».


«Ευχαριστώ θερμά την μητέρα μου Πηνελόπη, που έραψε την φορεσιά για το δημιούργημα, τον Παναγιώτη Καζαντζιδη και το κατάστημα "είδη ραπτικής, υφάσματα Καζαντζίδης" που χορήγησε  όλα τα υφάσματα και τα υλικά για την φορεσιά, όπως και το κατάστημα λαϊκής τέχνης "Γιάννης  Βαμβουκάκης" που παρείχε τα κουμπούρια που φέρει το έργο», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης.

Δείτε την ανάρτησή του.