Breaking News

Facebook - Instagram: Επανήλθαν μετά το πολύωρο «κρασάρισμα»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά τα μεσάνυχτα, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισαν για πάνω από έξι ώρες το Facebook, το Messenger, το Instagram και το WhatsApp.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Δευτέρας (λίγο μετά τις 18:30, ώρα Ελλάδας), οι πλατφόρμες ήταν εκτός λειτουργίας για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η Daily Mail ανέφερε ότι το NetBlocks - το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές στο διαδίκτυο και τον αντίκτυπό τους - εκτίμησε πως το πρόβλημα κόστισε στην παγκόσμια οικονομία τουλάχιστον 160 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μείωσε την τιμή της μετοχής του Facebook κατά περισσότερο από 5%.

Ειδικότερα, οι μετοχές του Facebook φέρεται να μειώθηκαν κατά 5,5% το απόγευμα της Δευτέρας, στη χειρότερη ημέρα της εταιρίας τον τελευταίο χρόνο.

Η ακριβής αιτία της διακοπής ήταν ασαφής. Ο ειδικός στον κυβερνοχώρο, Kevin Beaumont, έγραψε στο Twitter: «Αυτό μοιάζει με ένα αρκετά επικό σφάλμα διαμόρφωσης, το Facebook ουσιαστικά δεν υπάρχει στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Daily Mail, το προσωπικό του Facebook δεν μπορούσε να μπει στα γραφεία για να αξιολογήσει την έκταση της διακοπής, καθώς οι κάρτες ασφαλείας τους δεν λειτουργούσαν.

Δεν ήταν μόνο οι κύριες εφαρμογές του Facebook που έπεσαν. Πρόβλημα αντιμετώπισαν κι άλλες υπηρεσίες, όπως το Facebook Workplace και ο ιστότοπος Oculus.

Στέλεχος επικοινωνίας του Facebook, ο Andy Stone, ανέφερε στο Twitter ότι έχουν γνώση του προβλήματος, επισημαίνοντας: «Εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».