Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Τουρκίας (10/10, 14:55)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Γκραν Πρι της Τουρκίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στις 15:00 (απευθείας σύνδεση στις 14:55).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι της Τουρκίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Formula 1 επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη για το Γκραν Πρι της Τουρκίας. Το 2020, ήταν με αφορμή τον 14ο γύρο του πρωταθλήματος σε μια ειδική, λόγω έναρξης της πανδημίας, χρονιά 17 αγώνων, το 2021 είναι στo πλαίσιo του 16ου γύρου σε μια σεζόν που μετρά για πρώτη φορά στην ιστορία της 22 αναμετρήσεις.

Το περσινό τουρκικό Γκραν Πρι ήταν το μέρος όπου ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε, έπειτα από έναν επεισοδιακό αγώνα, τον 7ο τίτλο οδηγών, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η Red Bull έχει αποδειχτεί ταχύτερη από τη Mercedes στις περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει 8 νίκες (7 ο Μαξ Φερστάπεν, 1 ο Σέρχιο Πέρες) σε 15 αγώνες έναντι 5 της μεγάλης της αντιπάλου. Ο δε Φερστάπεν υπολείπεται μόλις δύο βαθμούς από τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών (αν και έχει πετύχει 2 περισσότερες νίκες από τον Χάμιλτον, έχει χειρότερα εν συγκρίσει αποτελέσματα σε Αγγλία και Ουγγαρία).

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο οριακά, σε μια χρονιά που αναδεικνύεται ως μία από τις πιο κλασικές της Formula 1. Έχοντας μπει στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος, τα περιθώρια για περιστατικά «τύπου Μόντσα», όπου και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν ύστερα από τη μεταξύ τους επαφή, στενεύουν όλο και περισσότερο, καθώς λιγοστεύουν οι αγώνες μέχρι το πέσιμο της αυλαίας και μαζί τους οι όποιες δυνατότητες αναπλήρωσης χαμένων βαθμών.

Ποια θα είναι η εξέλιξη της μάχης του τίτλου; Η απάντηση θα δοθεί σήμερα, όταν ύστερα από 58 γύρους η καρό σημαία πέσει στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών στην Τουρκία

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position, ωστόσο, λόγω αλλαγής κινητήρα, θα του επιβληθεί ποινή 10 θέσεων και θα ξεκινήσει στον αγώνα από την 11η θέση.

Δεύτερος τερμάτισε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος επωφελείται από την ποινή στον Χάμιλτον και θα εκκινήσει από την 1η θέση. Από τη 2η θέση θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν (αντίπαλος του Χάμιλτον στη μάχη του τίτλου).