Breaking News

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» - Συγκλόνισαν τα παιδιά της (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο, με την είδηση του θανάτου της να προκαλεί θλίψη στο πανελλήνιο.

Σήμερα, σε κλίμα συγκίνησης, η οικογένειά της, συγγενείς, απλός κόσμος, όπως και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αποχαιρέτησαν τη Φώφη Γεννηματά, η οποία στις 17 Νοεμβρίου θα γιόρταζε τα 57α γενέθλιά της.

Το πρωί της Τετάρτης, η σορός της έφτασε λίγο μετά τις 08:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, με το φέρετρο να είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, τη σημαία του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ.


Τραγικές φιγούρες τα τρία της παιδιά και ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, ο οποίος έπεσε πάνω στο φέρετρο, όταν μπήκε στην εκκλησία.

Η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί, ενώ στις 14:00 τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως και των Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου, Αλέξη Τσίπρα, Κωνσταντίνου Τασούλα, Δημήτρη Κουτσούμπα κ.α.


Η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασε στη Μητρόπολη, συνοδευόμενη από την κόρη της Αλεξία και υποβασταζόμενη από το γιο της Κώστα Μπακογιάννη. 


Επικήδεια ομιλία ανάγνωσαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σπαρακτικά ήταν τα λόγια από τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά: Γιώργο, Κατερίνα και Αιμιλία.




Ακολούθησε η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.




Να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Πρωθυπουργού, η σημερινή μέρα είναι μέρα εθνικού πένθους στη χώρα. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε με δημόσια δαπάνη. Επίσης, κατά την κηδεία της αποδόθηκαν οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό.