Breaking News

Πρέβεζα: Βούτηξε για χταπόδια κι έβγαλε προτομή των ρωμαϊκών χρόνων (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας δύτης βούτηξε για χταπόδια σε θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας και τελικά έβγαλε μία προτομή των ρωμαϊκών χρόνων.

«Φαινόταν ένα πολύ μικρό μέρος του κεφαλιού. Έπιασα μία βουτιά στα 16 μέτρα περίπου, χαμηλό βάθος για τη δική μας δραστηριότητα. Στο συγκεκριμένο σημείο ψαρεύω πάνω από 25 χρόνια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για κεφαλή ανδρός, νεαρής σχετικά ηλικίας, από τον 2ο αιώνα», είπε ο δύτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Όπως τονίστηκε στην εκπομπή, το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το «πράσινο φως» για να δημοσιοποιηθούν τα σχετικά πλάνα.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε:

«​Κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Πρόκειται για εικονιστική κεφαλή αγάλματος, ρωμαϊκών χρόνων, πιθανότατα της περιόδου των Αντωνίνων ή των Σεβήρων (2ος – 3ος αι. μ.Χ.).

Η κεφαλή, κατασκευασμένη από πεντελικό μάρμαρο, είναι σχεδόν ακέραιη εκτός από τμήματα των βοστρύχων της κόμμωσης, τη μύτη, το δεξί αυτί καθώς και μικρό τμήμα του πηγουνιού, ενώ βρέθηκε εν μέρει καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.

Η τοποθεσία υποδείχθηκε από τον κ. Δημήτρη Καραμανίδη, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο και συγκάλεσε κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχε και αρχαιολόγος της ΕΦΑ Πρέβεζας. Το κλιμάκιο παρακολούθησε την ανάσυρση και φρόντισε για τη μεταφορά του ευρήματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαλάτωσης και συντήρησής του».


Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Open.