Breaking News

Συγκλονίζει η Μαρία Πολύζου: «Από την ηλικία των 11-12 ετών με βίaζε ο πατέρας μου» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου κάνει μια κατάθεση ψυχής - στο βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς» - για τον αθλητισμό, τη ζωή της και τη μάχη με τον καρκίνο.

Επίσης, εξομολογείται για το δραματικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημάδεψε τα παιδικά της χρόνια:

«Γεννήθηκα στην Πάτρα. Ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίaζε».


«Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου», αναφέρει η Μαρία Πολύζου, η οποία φιλοξενήθηκε την Παρασκευή στην εκπομπή «Συνδέσεις», όπου μίλησε για όσα γράφει στο βιβλίο.


Η Μαρία Πολύζου ήταν η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες και η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες. 

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα (1996), ενώ είχε προκριθεί με πανελλήνιο ρεκόρ, η ομοσπονδία την απέκλεισε αρχικά από τους αγώνες. Έπειτα από διαμαρτυρίες και δημοσιοποίηση του γεγονότος πήρε μέρος, πληρώνοντας όλα τα έξοδα μόνη της και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.