Breaking News

Τάσος Χαλκιάς: «Το θέατρο δεν χρειάζεται σκηνοθέτη» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Τρίτης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξένησε στο «The 2night Show» τον Τάσο Χαλκιά, ο οποίος αποκάλυψε ότι άκουσε από νεότερους συναδέλφους του να τον αποκαλούν «παρωχημένο».

Επίσης, είπε για την άρνησή του να πάρει μέρος στο θεατρικό έργο «Το κλουβί με τις τρελές»: «Αν ήταν κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετική παραγωγική διαδικασία, πιστεύω ότι θα ήταν κάτι καλό, αλλά είπα "όχι" γιατί δεν μου ταίριαζαν τα πράγματα».

«Έχω γνωρίσει όλους τους παλιούς, μεγάλους και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Αλέξη Μινωτή και τον Αλέξη Σολωμό μέχρι τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Σωκράτη Καραντινό, τον Δημήτρη Ροντήρη κ.α. Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς να έχει προβεί σε τέτοια παραβατική κατάσταση, που να ήταν αξιοτιμώρητη. Μέσα σε μια δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια, ασυνεννοησίες και τσακωμοί. Στην αντίληψή μου δεν είχε πέσει χειροδικία, αλλά μπορεί και να είχε συμβεί... Στον Αλέξη Μινωτή, αν δεν του άρεσε κάποιος σαν ηθοποιός, απλά τον παρατούσε και δεν ασχολούνταν μαζί του. Αυτό ήταν πιο σκληρό και δύσκολο... Εγώ στους παλιούς δεν γνώρισα τέτοιους ανθρώπους... », τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Και πρόσθεσε - μεταξύ άλλων - ο Τάσος Χαλκιάς, εξηγώντας γιατί δεν πιστεύει στην «παντοκρατορία» των σκηνοθετών:

«Η ειδικότητα του σκηνοθέτη πήρε επάνω της μια αρχηγία, η οποία δεν τους ανήκει... Το θέατρο για μένα είναι ο ηθοποιός, όχι ο σκηνοθέτης. Το θέατρο δεν χρειάζεται σκηνοθέτη. Ο Μινωτής έλεγε "Αν διαβάσεις καλά το έργο που παίζεις και κατανοήσεις το ρόλο σου δεν χρειάζεσαι σκηνοθέτη"».

Δείτε τη συνέντευξη.