Breaking News

Βαρδιάνος στα σπόρκα: Επεισόδιο 2

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σάββατο 9/10/21 - Επεισόδιο 2: Μόλις έμαθε η Σκεύω ότι ο γιος της είναι άρρωστος στην καραντίνα, προσπάθησε να βρει τρόπο να πάει κοντά του. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Από το νησί, οι μόνοι που μπορούσαν να πάνε ήταν αυτοί που θα αναλάμβαναν βαρδιάνοι. Κάτι σαν φύλακες στα καράβια, για να προσέχουν ότι τηρούνται τα μέτρα. Μη έχοντας, λοιπόν, άλλον τρόπο, αποφάσισε να πάει βαρδιάνος στα σπόρκα, στα καράβια σε καραντίνα, δηλαδή. Και χωρίς χρονοτριβή, έβαλε μπροστά το σχέδιό της.

Ο Σταύρος, ο γιος της, όπως διαπίστωσε ο Γερμανός γιατρός Βίλελμ Βουνδ, πράγματι έχει μολυνθεί και χρειάζεται φροντίδα. Η θεραπεία του, όπως και των άλλων μολυσμένων, θα γίνεται στο καράβι, μέχρι να φτιαχτούν τα παραπήγματα στον Τσουγκριά και να λειτουργεί το νησάκι σαν λοιμοκαθαρτήριο. Ο μαστρο-Χερχέρης κέρδισε τη δημοπρασία και ετοιμάζεται να πάει αμέσως να αρχίσει τις κατασκευές. Η Ρηνιώ τού ζητάει να την πάρει μαζί, με σκοπό να συναντήσει τον αγαπημένο της. Η άρνησή του, όμως, είναι κάθετη.

Η Σκεύω ζητάει από την κόρη της να τη βοηθήσει στα σχέδιά της. Ο αδελφός του άντρα της, ο μπαρμπα-Νίκας, δουλεύει στο σπίτι του επιστάτη του λοιμοκαθαρτηρίου, που είναι αρμόδιος για την επιλογή των βαρδιάνων. Αυτός θα μπορέσει, αν η Σκεύω ντυθεί άντρας, να την περάσει στα σπόρκα σαν βαρδιάνο. Η Αγγέλα, η κόρη της, το κάνει με μεγάλη δυσκολία. Την πηγαίνει να συναντήσει τον Νίκα. Και η μεγάλη περιπέτεια της Σκεύως αρχίζει...

Για την αρχική σελίδα "Βαρδιάνος στα σπόρκα" πατήστε ΕΔΩ