Breaking News

Βαρδιάνος στα σπόρκα: Επεισόδιο 4 (τελευταίο)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σάββατο 23/10/21 - Επεισόδιο 4 (τελευταίο): Όταν η Σκεύω φτάνει στον Τζουγκριά για να περάσει από ιατρικό έλεγχο, ο Γερμανός γιατρός καταλαβαίνει ποια είναι. Αποφασίζει, όμως, να την βοηθήσει. Η Σκεύω, από το πρώτο βράδυ στο μικρό νησί, συναντάει έναν ερημίτη καλόγερο το Νικόδημο. Εκείνος, που θυμάται και τη Σκεύω και το γιο της, της προτείνει να τον φέρει στο κονάκι του να τον γιατροπορέψει. Ο ίδιος σκοπεύει να ανέβει στο βουνό να βρει την ησυχία του.

Η Ρηνιώ έχει το δικό της βάσανο γιατί ο καπετάν Κωνσταντής έφερε το γιο του για να την γνωρίσει και η μητέρα της επιμένει να προχωρήσει το προξενιό. Παράλληλα στο χωριό οι φασαρίες εξαιτίας του φόβου για την αρρώστια διαδέχονται η μία την άλλη. Κάποιοι θα φτάσουν να βάλουν φωτιά στο παλιό λοιμοκαθαρτήριο, που φιλοξενεί όσες οικογένειες ήρθαν από τα καράβια για να σωθούν. Τότε θα αναδειχτεί ο ηρωισμός του Νίκα, που σώζει ένα παιδί από τη φωτιά και η καλοσύνη των γυναικών του χωριού, που με επικεφαλής τη φουρνάρισσα θα τρέξουν σε βοήθεια των δυστυχισμένων.

Στον Τζουγκριά η Σκεύω έχει τη δική της περιπέτεια. Βρίσκει το γιο της, πολύ βαριά, άρρωστο και με τη βοήθεια του Χερχέρη τον μεταφέρει στο κονάκι του Νικόδημου. Δε θα φύγει στιγμή από το πλευρό του, στην προσπάθεια να τον γιατρέψει και να τον σώσει. Κάτι καθόλου εύκολο...

Για την αρχική σελίδα "Βαρδιάνος στα σπόρκα" πατήστε ΕΔΩ