Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι της Βραζιλίας (14/11, 18:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Γκραν Πρι της Βραζιλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00 (απευθείας σύνδεση στις 18:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι της Βραζιλίας

O ένας αγώνας έρχεται μετά τον άλλον και τώρα είναι η σειρά της Βραζιλίας να επιστρέψει στο ημερολόγιο της Formula1, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, για το Γκραν Πρι της πόλης του Σάο Πάολο, 19ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Δεδομένου ότι ύστερα απ’ αυτόν τον αγώνα μένουν μόλις 3 για το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος, μήπως αυτό σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες ενός ακόμη «τζαρτζαρίσματος» μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών στην πίστα;

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Όσο κι αν η φόρμα της Red Bull και του Μαξ Φερστάπεν δείχνει ότι η πλάστιγγα έχει αρχίσει να γέρνει προς το μέρος τους στο τέλος του πρωταθλήματος, όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η διαφορά του Φερστάπεν έναντι του Χάμιλτον πριν από τον αγώνα του Σίλβερστον ήταν 33 βαθμοί και ότι στον επόμενο αγώνα που έγινε στην Ουγγαρία, η διαφορά αυτή είχε μετατραπεί σε μια πρωτοπορία 8 βαθμών υπέρ του Χάμιλτον...

Η σειρά εκκίνησης

O Βάλτερι Μπότας πήρε την pole position. Δεύτερος θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε ποινή για το αυτοκίνητό του, λόγω παρατυπίας στην απόσταση των πτερυγίων του DRS. Ξεκίνησε τελευταίος στο sprint race, αλλά έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και τερμάτισε πέμπτος, έχοντας κερδίσει 15 θέσεις. Ωστόσο, θα εκκινήσει 10ος, καθώς έχει και ποινή πέντε θέσεων λόγω της αλλαγής του κινητήρα του.