Breaking News

Formula 1: Live στην ΕΡΤ2 το Γκραν Πρι του Μεξικού (7/11, 20:50)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Γκραν Πρι του Μεξικού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 21:00 το βράδυ (απευθείας σύνδεση στις 20:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι του Μεξικού

H Formula 1 επισκέπτεται το Μεξικό και την πίστα «Ερμάνος Ροντρίγκες» για τον 18ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Πέντε αγώνες πριν από το πέσιμο της αυλαίας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα στο τέλος. Όχι μόνο η διαφορά μεταξύ Φερστάπεν και Χάμιλτον είναι αμελητέα (10 βαθμοί, με 25 βαθμούς να δίνονται για την πρώτη θέση, 18 για τη 2η και 15 για την 3η) και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αλλά και καμία εκ των Red Bull ή Mercedes δεν δείχνει να έχει σαφές προβάδισμα έναντι της άλλης.

Αν βέβαια υπάρχει, θεωρητικά, μια πίστα στην οποία η Red Bull υπερτερεί έναντι της Mercedes, αυτή είναι η «Ερμάνος Ροντρίγκες» στο Μεξικό. Ο αραιός αέρας των 2.250 μέτρων της Πόλης του Μεξικού, ήταν πάντοτε ευεργετικός για τον κινητήρα της Honda. Εάν όμως μας έμαθε κάτι ο προηγούμενος αγώνας στο Όστιν του Τέξας, που θεωρείτο «κάστρο» της Mercedes, είναι ότι φέτος τουλάχιστον, τα πράγματα μπορεί να μην εξελίσσονται όπως θα τα περίμενε κανείς...

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

O Βάλτερι Μπότας πήρε την pole position. Δεύτερος θα ξεκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον και τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν.