Breaking News

ΗΠΑ: Μακελειό στο Wisconsin - Νεκροί και τραυματίες σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μακελειό σημειώθηκε χθες, Κυριακή, όταν ένα κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, που συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πολιτεία Wisconsin και συγκεκριμένα στην πόλη Waukesha, δυτικά του Milwaukee.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα). Ο επικεφαλής της αστυνομίας Dan Thompson είπε ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα «ύποπτο όχημα», ενώ συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο κρατείται από την αστυνομία, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Η αστυνομία πυροβόλησε κατά του αυτοκινήτου για να προσπαθήσει να το σταματήσει», πρόσθεσε.

«Το περιστατικό δεν φαίνεται "προς το παρόν" να είναι τρομοκρατική ενέργεια», σημείωσε ένας αξιωματούχος.


Η αστυνομία του Waukesha προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματισμένων μπορεί να αλλάξει, καθώς ακόμα συλλέγονται πληροφορίες, επειδή πολλοί άνθρωποι πήγαν μόνοι τους σε τοπικά νοσοκομεία.

Η παρέλαση στο Waukesha - μια κοινότητα περίπου 72.000 ατόμων - πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή, πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών και περιλαμβάνει φανταχτερές ενδυμασίες, χορευτές και μπάντες. Το φετινό θέμα ήταν «άνεση και χαρά».


Ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Steven Howard, είπε στους δημοσιογράφους ότι το Τμήμα του μετέφερε 11 ενήλικες και 12 παιδιά σε κοντινά νοσοκομεία μετά το περιστατικό. 

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης ανακοίνωσε αργότερα ότι τα δημόσια σχολεία του Waukesha θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα.


Πληροφορίες από: BBC