Breaking News

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: Ο κορυφαίος χειρουργός Ρομποτικής στον κόσμο καλεσμένος στο «Success stories»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα, στο OPEN, ο Σπύρος Κούφαλης υποδέχεται στο «Success stories» τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, τον άνθρωπο που έφερε την Ρομποτική χειρουργική στην Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος  χειρουργός Ρομποτικής στον κόσμο, μια διάκριση που πέρα από τον ίδιο, τιμά και την Ελλάδα.

Η ιστορία του εμπνέει, καθώς ξεκίνησε από ένα μικρό νησί κοντά στη Ρόδο με μοναδικά εφόδια τα όνειρά του, το πείσμα του, την επιμονή του και την αγάπη του για την ιατρική. Αυτά ήταν που τον οδήγησαν στις ΗΠΑ. Εκεί γαλουχήθηκε ως ιατρός και ήρθε σε επαφή με επιστήμονες που του άλλαξαν τη ζωή.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα γνώρισε στους Έλληνες, μέσω του Ιατρικού Αθηνών, τη Ρομποτική χειρουργική. Έδειξε με αυτόν τον τρόπο σε όλους, επιστήμονες και μη, τον δρόμο που θα ακολουθήσει η χειρουργική στο μέλλον. 

Το μότο του άλλωστε είναι «Life is short», θέλοντας να τονίσει πως η ζωή είναι σύντομη για να μην πάρει κανείς τις αποφάσεις που θέλει όταν το θέλει.