Breaking News

Μάγχη: Τραγωδία με 31 νεκρούς (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 31 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν το σκάφος που επέβαιναν βυθίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μάγχη, κοντά στο Καλαί.

Σύμφωνα με το BBC, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δήλωσε ότι είναι η μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Μάγχη από τότε που άρχισε να συλλέγει δεδομένα το 2014.

Πέντε γυναίκες και ένα κoρίτσι είναι μεταξύ των νεκρών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerald Darmanin, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και ένας αγνοείται.

Επίσης, είπε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κοντά στα βελγικά σύνορα, σημειώνοντας ότι: «Υποπτευόμαστε ότι είχαν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη διέλευση».

Ο Boris Johnson δήλωσε «σοκαρισμένος» από αυτό που συνέβη. Το βράδυ της Τετάρτης, η Downing Street ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός  και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες για να αποτρέψουν τις παράνομες διελεύσεις και να σταματήσουν τις συμμορίες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.