Breaking News

Παγώνη για Εξαδάκτυλο: «Είμαι έξαλλη, δεν τιμά τον ιατρικό κόσμο η δήλωσή του»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τη δική της απάντηση έδωσε την Παρασκευή, μέσω του Realfm, η Ματίνα Παγώνη στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι «δεν είναι καθόλου παράλογο οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, που νοσηλεύονται με Covid-19, να πληρώνουν ένα μέρος των νοσηλίων, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες».

«Είμαι έξαλλη με αυτήν την ανακοίνωση. Δεν μπορεί γιατρός-συνάδελφος, ορκισμένος με τον όρκο του Ιπποκράτη, να βγαίνει και να κάνει τέτοια δήλωση δημόσια. Ειλικρινά, μας έχει κάνει όλους τους γιατρούς τους νοσοκομειακούς, έξαλλους, γιατί κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να βγει και να πει σε όλους τους καπνιστές, ''από αύριο πληρώνετε τα νοσήλιά σας''», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα στο Real.gr

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, την Παρασκευή, η ΕΙΝΑΠ ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων.»