Breaking News

Θ. Βασιλακόπουλος για «Όμικρον»: «Πριν τρομοκρατηθούμε, ας περιμένουμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για την εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, τη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα» την οποία ο ΠΟΥ ονόμασε «Όμικρον», μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Ο ιός αυτός έχει πολύ περισσότερες αλλαγές, πολύ περισσότερες μεταλλάξεις από ό,τι έχουν τα μέχρι τώρα περιγεγραμμένα στελέχη... Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως αυξημένη μεταδοτικότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι θα επικρατήσει... Άρα, λοιπόν, πριν τρομοκρατηθούμε, πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το συγκεκριμένο στέλεχος και σε περιοχές που έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι το στέλεχος είναι πιο ανθεκτικό στα εμβόλια, δεν σημαίνει ότι τα εμβόλιά μας θα είναι άχρηστα. Θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Μέχρι να έχουμε επικαιροποιημένες μορφές εμβολίων με αναμνηστικές δόσεις, που θα πιάνουν και το συγκεκριμένο στέλεχος - σε 3 μήνες περίπου -, η μόνη άμυνα είναι να έχουμε αντισώματα, δηλαδή να εμβολιαστούμε».

Δείτε το βίντεο.