Breaking News

Βουλγαρία: Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς - Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, μετά από το ατύχημα και τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο στη δυτική Βουλγαρία. Επτά άλλα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, το περιστατικό συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Struma, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), κοντά στο χωριό Bosnek, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σόφιας.

Το λεωφορείο, που επέστρεφε στα Σκόπια, μετέφερε κυρίως τουρίστες που είχαν επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν το λεωφορείο πήρε φωτιά και στη συνέχεια σημειώθηκε το τροχαίο ή συνέβη το αντίθετο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το όχημα φαινόταν να προσέκρουσε σε προστατευτικό του αυτοκινητόδρομου. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα τμήμα του δρόμου όπου το προστατευτικό έχει αποκοπεί.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν 4χρονα δίδυμα αγόρια, όπως και ένα νεαρό ζευγάρι που επρόκειτο να παντρευτεί, επισημαίνει το BBC.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μίλησε με έναν από τους επιζώντες, ο οποίος του είπε ότι οι επιβάτες κοιμόταν όταν ο ήχος μιας έκρηξης τους ξύπνησε. «Αυτός και οι άλλοι έξι επιζώντες έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου και κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν», τόνισε ο Ζάεφ στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

«Αφού έφτασε στο σημείο, ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Μπόικο Ράσκοφ, είπε ότι τα θύματα κάηκαν ολοσχερώς», μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός BTV.

Ο επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Μπόρισλαβ Σαράφοφ, είπε ότι «το ανθρώπινο λάθος του οδηγού ή κάποια τεχνική δυσλειτουργία στο λεωφορείο είναι οι δύο αρχικές εκδοχές για το ατύχημα».


Πληροφορίες από: BBC