Breaking News

Δώρα Χρυσικού: Η μάχη με τον καρκίνο και ο αφορισμός της από Μητροπολίτη σε ηλικία 14 ετών (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για το ρόλο της στη σειρά «Η Γη της Ελιάς» και το MeToo μίλησε - μεταξύ άλλων - η Δώρα Χρυσικού, η οποία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Επίσης, η ηθοποιός μίλησε για τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε εξομολογηθεί ότι έκανε χημειοθεραπείες και ήταν προς το τέλος.

Η Δώρα Χρυσικού είχε αναφέρει τότε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»: «Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών και έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Ειδικά η δεύτερη ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ήταν μια επέμβαση εννέα ωρών, μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα: μήτρα, ωοθήκες, λεμφαδένες... Λέγεται ολική υστερεκτομή συν κάτι παραπάνω γιατί μου αφαίρεσαν και πιο ψηλά το περιτόναιο και τη χολή προληπτικά. Είναι πάρα πολύ σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του να μαθαίνει στα 44 του ότι έχει καρκίνο».

Η ηθοποιός είπε στην Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το θέμα και ήταν μία πολύ συνειδητή απόφαση να το κάνω. Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά... Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου... Αυτό που πήρα ήταν το εύθραυστο της ζωής, ότι η ζωή πραγματικά είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι οι άνθρωποι έχουμε δύναμη, που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε. Το τρίτο είναι ότι η στάση που κρατάμε στα πράγματα, η φιλοσοφία ζωής που έχουμε, εμπεριέχει τα πάντα μας, εμποτίζει όλη μας την ύπαρξη... Είμαστε αυτό που νιώθουμε. Εγώ αισθανόμουν καλά και χωρίς μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες, γιατί ήξερα ότι ήθελα να ζήσω. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από το φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε».

Η ηθοποιός ρωτήθηκε και για τη συμμετοχή της στην ταινία «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1991 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ Νέας Υόρκης και κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου 1992 στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας.

Η Δώρα Χρυσικού δήλωσε: «Ήμουν 14 ετών και με αφόρισε ο τότε Μητροπολίτης Φλώρινας... Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει απείρου κάλλους σκηνές στη Φλώρινα από φανατισμένους ανθρώπους, να με τραβάνε από τα μαλλιά μέσα στα χιόνια, να θέλουν να με ρίξουν στο ποτάμι... Ήταν λίγο τρομακτικό...».