Breaking News

Δύσκολες ώρες για τη Ν. Κεραμέως - Πέθανε ο πατέρας της (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πενθεί την απώλεια του πατέρα της, που ήταν διακεκριμένος νομικός και καθηγητής.

Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς απεβίωσε σήμερα, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Η δυσάρεστη είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Αργότερα, η Νίκη Κεραμέως δημοσίευσε στο Facebook μία κοινή τους φωτογραφία από το παρελθόν, ενώ έγραψε:

«Έτσι θα σε θυμάμαι, να γελάς, να είσαι πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζεις, να μας διδάσκεις ήθος και σεβασμό. Γενιές και γενιές σε γνώρισαν μέσα από τα συγγράμματά σου, τη διδασκαλία σου, το πάθoς σου για τη νομική επιστήμη. Για εμάς ήσουν ο μπαμπάς μας, για τον οποίον ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε τόσο υπερήφανοι. Σε ευχαριστούμε για όλα».


Κωνσταντίνος Κεραμεύς 

Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Απριλίου 1937.

Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).

Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία εντεταλμένος υφηγητής (1967). Ορίστηκε τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1971. Ακόμη, διετέλεσε καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1982) και κατόπιν Ομότιμος Καθηγητής στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και δικονομικό διεθνές δίκαιο σε πολλά ξένα Πανεπιστήμια [ιδίως Βερολίνο, Αμβούργο, Τούλεϊν (Tulane), Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, Πανεπιστήμιο του Οχάιο, Πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς (Paris II), Πανεπιστήμιο της Γάνδης] και έδωσε διαλέξεις σε περίπου 90 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά Πανεπιστήμια.

Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων του Αμβούργου (1993), Paris ΙΙ (2000), Λιέγης (2003) και Βιέννης (2003). Από το 1994 τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (Λονδίνο). Από το 1998 ως το 2006 πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διπλωματικές διασκέψεις και άλλες συνόδους. Διατέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1992-1995) και πρόεδρος του Συνδέσμου Ακαδημαϊκής Συνεργασίας Academic Cooperation Association (1996-2002). Δίδαξε στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης (1997). Συνέγραψε εγχειρίδια, μονογραφίες και ερμηνείες κατ’ άρθρον, ιδίως στην ύλη του δικονομικού δικαίου.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαριλένα Σαρρή-Κεραμέως (δικηγόρο), με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: Δημήτρης Κεραμεύς (δικηγόρος) και Νίκη Κεραμέως (δικηγόρος, πολιτικός και Υπουργός Παιδείας).

Πληροφορίες από: wikipedia