Breaking News

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν περιοχές των ΗΠΑ (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Δύσκολη ήταν η νύχτα στο Κεντάκι των ΗΠΑ, με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Andy Beshear, να αναφέρει ότι πιθανόν περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους ανεμοστρόβιλους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, o Andy Beshear είπε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει στους 100, από τους χειρότερους ανεμοστρόβιλους στην ιστορία της πολιτείας.

Το Κεντάκι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν καταστροφές σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Εργαζόμενοι φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια αποθήκη της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Amazon, στο Edwardsville, στην πολιτεία Ιλινόις.

Η αποθήκη υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια ανεμοστρόβιλου το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της οροφής, ωστόσο οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο στο Facebook για «συμβάν μαζικών ατυχημάτων». Μια γυναίκα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο σύντροφός της αγνοείται.

Ένα άτομο πέθανε, επίσης και 20 εγκλωβίστηκαν μέσα σε ένα γηροκομείο του Αρκάνσας, μετά από μερική κατάρρευση, δήλωσε στο Associated Press ο δικαστής της κομητείας Craighead, Marvin Day. "Το κτίριο καθαρίστηκε περίπου 90 λεπτά αργότερα, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι είχαν κρυφτεί στο υπόγειο καθώς πλησίαζε ο ανεμοστρόβιλος.



Πληροφορίες από: BBC