Breaking News

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τη μελέτη για τις ΜΕΘ - Η δήλωση Οικονόμου μετά τη διαγραφή Κουρουμπλή (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αναζωπύρωση πολιτικής αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της μελέτης Τσιόδρα και Λύτρα για τη σύνδεση των θυμάτων και των διασωληνωμένων με την επιβάρυνση των ΜΕΘ.  Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως προκαλεί θλίψη η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η πολιτική αντιπαράθεση οδήγησε και σε χρήση σκληρών εκφράσεων, όπως «δολοφονίες πολιτών» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Περίπου στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε: «Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε πως ο κ. Κουρουμπλής τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».


Ακολούθησε η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα».


Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «H μελέτη δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Δεν είχε παραδοθεί, ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανέναν συνεργάτη. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία που λέει η έκθεση, η επιστημονική μελέτη, όπως λέω και στην τοποθέτησή μου, είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του Ε.Σ.Υ., για τις οποίες, έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πολλές φορές έχει τοποθετηθεί δημόσια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν συλλαμβάνονταν ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται στη Βουλή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας, είτε θα είχε βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη, είτε θα είχε παραιτηθεί. Στην Ελλάδα, όμως, δεν συνέβη τίποτα απ’ τα δύο. Και αυτό επιβεβαιώνει το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που έχει σήμερα η χώρα μας».

Δείτε στα βίντεο το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης και τα σχόλια των δημοσιογράφων Μιχελάκη - Μακρή στον ΑΝΤ1.