Breaking News

Πέθανε ο Άγις Κυνηγόπουλος (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 89 ετών, ο Άγις Κυνηγόπουλος. Ο εμβληματικός παράγοντας του μπάσκετ και δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή, έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, λόγω πρόσφατου τροχαίου ατυχήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το ελληνικό μπάσκετ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, και ο ελληνικός αθλητισμός συνολικά πενθούν για την απώλεια του Άγι Κυνηγόπουλου. Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ένας εμβληματικός παράγοντας, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών και από πολλά διαφορετικά πόστα το μπάσκετ.

Ο εκλιπών ήταν ένας από τους «σκαπανείς» του αθλήματος στη χώρα, συμβάλλοντας με ουσιαστικές δράσεις στη δημιουργία των συνθηκών εξάπλωσης και εν τέλει καθιέρωσής του στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο πρωτοποριακός στην εποχή του τρόπος σκέψης άνοιξε τον δρόμο για ουσιαστικές και καινοτόμες ενέργειες που συντέλεσαν αποφασιστικά στην εδραίωση και ραγδαία ανάπτυξη του μπάσκετ στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι. Παράλληλα, υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής του και ειδικά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΟΚ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς και τους οικείους του. Η απώλεια είναι σημαντική, όμως η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του είναι μεγάλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»