Breaking News

Penelope Cruz: Οι δηλώσεις της για τους εφήβους και τα social media που προκαλούν αίσθηση (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο δημοφιλές talk show «CBS Sunday Morning», η Penelope Cruz τόνισε ότι δεν χρησιμοποιεί πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν θέλει καθόλου να τα χρησιμοποιούν τα παιδιά της.

Η Penelope Cruz ξεκίνησε το 2007 να βγαίνει με τον Ισπανό συνάδελφό της, Javier Bardem. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2010 και απέκτησαν δύο παιδιά, τον 10χρονο Leo και την 8χρονη Lena. Σε κανέναν από τους δύο δεν επιτρέπεται η χρήση λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ισπανίδα ηθοποιός τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω μια περίεργη σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώ ελάχιστα από αυτά με πολύ προσεκτικό τρόπο. Υπάρχει κάτι που δεν έχει νόημα και επηρεάζει ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές».

Και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ άσχημα γι' αυτούς που είναι έφηβοι τώρα. Είναι σχεδόν σαν να έκανε ο κόσμος κάποιο είδος πειράματος πάνω τους... "Ω, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσετε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία." Υπάρχει έλλειψη προστασίας. Όταν συμμετέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε οποιαδήποτε μορφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει προστασία γι' αυτούς, τον εγκέφαλό τους που αναπτύσσεται ακόμη, το πώς αυτό επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, όπως και το πώς σχετίζεται με το θέμα του bullying... Είναι τόσα πολλά πράγματα, που δεν έχουν σχέση με τα παιδικά χρόνια».


«Είμαι πολύ σκληρή με την τεχνολογία, για παράδειγμα, με τα παιδιά μου... Θα δούμε μερικές φορές ταινίες ή κάποια κινούμενα σχέδια. Πώς να μην τους αφήσω να δουν ταινίες;», σημείωσε η 47χρονη Penelope Cruz.

«Είχα μερικές απίστευτες στιγμές ευτυχίας από τότε που ήμουν μικρό κoρίτσι, χωρίς τηλέφωνο, μέχρι να μεγαλώσω και δίχως μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τουλάχιστον τα 16. Πραγματικά βλέπω ότι αυτό προστατεύει την ψυχική υγεία, αλλά φαίνεται ότι ανήκω σε μια μειοψηφία. Δεν ξέρω...», είπε στο CBS Sunday Morning.


Η Penelope Cruz παραχώρησε συνέντευξη, στα πλαίσια προώθησης της νέας της ταινίας «Parallel Mothers», που έκανε πρεμιέρα στην Ισπανία τον περασμένο Οκτώβριο του 2021.

Η ταινία αναφέρεται σε δύο έγκυες γυναίκες, που βιώνουν το θαύμα της γέννησης στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου.