Breaking News

Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΦΚΑ: «Δεν έχουμε mail, επικοινωνούμε δια αλληλογραφίας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Δημήτρης Αντωνακάκης, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», με την εργατολόγο Μαρλέν Ασημακοπούλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ σε σχέση με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και τις δυσλειτουργίες του οργανισμού. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε:

«Εν έτει 2021, ακόμα έχουμε αλληλογραφία με τα άλλα υποκαταστήματα και με τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα. Χάνονται εργαοτώρες, διότι όταν γίνεται μία αλληλογραφία από το ΙΚΑ προς το παλιό ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) δεν υπάρχουν υπάλληλοι και σ' αυτά τα ταμεία, με αποτέλεσμα, όταν βρεθεί ο φάκελος του εργοδότη ή του ασφαλισμένου, γίνεται ξανά μία αλληλογραφία, η οποία χάνεται στο χρόνο. Δηλαδή από ένα υποκατάστημα στο άλλο περνάνε 3 - 4 μήνες μέχρι να φτάσει η απάντηση. 

Βεβαίως, υπάρχει λύση, πρέπει όλες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να έχουν επικοινωνία με email. Δεν έχουμε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταξύ των υπηρεσιών μας. Επικοινωνούμε δια αλληλογραφίας μέσω ταχυδρομείου. Αναφέρομαι στα έγγραφα, με τα οποία απαντάει το ένα υποκατάστημα στο άλλο, γίνονται χειρόγραφα».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ.