Breaking News

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Aργά το μεσημέρι της Τετάρτης, o Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα - λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού στη χώρα μας -, τα οποία θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 06:00 το πρωί. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Τα μέτρα, τα οποία ήταν να εφαρμοστούν από 3/1, θα εφαρμοστούν από αύριο στις 06:00 το πρωί και εξειδικεύονται ως ακολούθως:

• Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 24:00 το βράδυ. Θα επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο για καθήμενους σε τραπέζι 6 ατόμων χωρίς ορθίους, ενώ θα απαγορεύεται πλήρως και η μουσική.

• Ειδικώς για το βράδυ του ρεβεγιόν της 31/12 προς 1/1 της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο θα ισχύει έως τις 02:00 το πρωί, αλλά όλες οι απαγορεύσεις που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των καθημένων, της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής, θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν.

• Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί για έναρξη ισχύος στις 3/1, ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν και με την τηλεργασία και με το σκέλος της χρήσης μασκών αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας τόσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

• Καθώς επίσης και στο σκέλος που έχουν να κάνουν με τα γήπεδα και τη χωρητικότητα έως 10% και 1000 άτομα έχουν έναρξη ισχύος από αύριο το πρωί.»

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, από αύριο ισχύει επίσης:

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών.

Tηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει το ποσοστό έως και του 50%.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ενημέρωση.