Breaking News

Βραζιλία - Φονικές πλημμύρες: Αυξήθηκαν οι νεκροί - «Η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Μπαΐα» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη βορειοανατολική Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σαρώνουν την πολιτεία Μπαΐα από τις αρχές Νοεμβρίου, μετά από μια μακρά περίοδο ξηρασίας.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν χθες, το απόγευμα της Δευτέρας, ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 11 διαφορετικούς δήμους, ενώ περίπου 63.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δύο νέα θύματα καταγράφηκαν στην πόλη Ιταμπούνα: ένας 21χρονος παρασύρθηκε από χείμαρρο και μια 33χρονη γυναίκα σκοτώθηκε μετά από κατολίσθηση, ενημέρωσε η τοπική κυβέρνηση.


Οι πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές είχαν ενταθεί αργά την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι διασώστες περιπολούσαν σε μικρές λέμβους γύρω από την πόλη Ιταμπούνα, στη νότια Μπαΐα, απεγκλωβίζοντας τους κατοίκους από τα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Rui Costa, χαρακτήρισε την καταστροφή ως τη χειρότερη στην ιστορία της Μπαΐα, με τους διασώστες να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις νέες δύσκολες καταστάσεις, καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ο Rui Costa ανέφερε στο Twitter ότι 72 δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Δυστυχώς, βιώνουμε τη χειρότερη καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Μπαΐα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».


Πληροφορίες από: Reuters