Breaking News

Θοδωρής Αθερίδης: «Αποτραβήχτηκα από τον Νίκο Σεργιανόπουλο για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» παραχώρησε ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος μίλησε για τις γυναίκες της ζωής του και τα επαγγελματικά του. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη φιλία του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, κάνοντας αποκαλύψεις. Μεταξύ άλλων, είπε στον Άρη Καβατζίκη:

«Ο λόγος που δεν πήρα ναρκωτικά στη ζωή μου ήταν ο φόβος που είχα γι' αυτά και η αυτοσυντήρηση. Δεν είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις. Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ναρκωτικά... εμένα με φύλαξε ο φόβος. Δεν έπαιρνα ούτε καν αντιβιοτικά - όταν μου τα έγραφε ο γιατρός, γιατί διάβαζα τις παρενέργειες - και θα έπαιρνα μία σκόνη, που μου φέρνει ένας... πεταμένος και να τη βάλω στη φλέβα μου;

Το αλκοόλ το επέτρεψα να μπει στη ζωή μου γιατί ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Όταν αυτό, με έναν ωραίο τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις. Είχα κρίσεις πανικού και με το αλκοόλ χαλάρωνα. Έκανα αγχόλυση. Δεν θα είχα γίνει αλκοολικός αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παρωδικά, αλλά με "έλουζε" και έπινα για να φύγει.

Ήταν ένα σοκ για μένα όταν έμαθα ότι πέθανε ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε (Ελένη Γκασούκα) και μου είπε "Σφάξανε τον Νίκο"... Ήταν μεγάλο σοκ. Γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 ήμασταν κολλητοί μέχρι το 1999 - 2000. Μετά εγώ αποτραβήχτηκα για να μην ξαναπέσω στο αλκοόλ, αντί να βγάλω αυτόν από εκεί. Ο Νίκος έπινε πάρα πολύ. Γενικά τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα, αλλά δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που να τον έχει αντιπαθήσει.

Είχε μία γοητεία... Όλες οι γυναίκες ήταν εpωτευμένες μαζί του. Σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα "σπάσει". Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, αλλά δεν βρισκόμασταν από κοντά. Του το είχα πει, το ήξερε και δεν τον πείραζε. Τον απέφευγα για να μην ξανακυλήσω εγώ στο αλκοόλ. Δεν είχα ενοχικό σύνδρομο που δεν βρισκόμασταν.

Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης... Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα, με γκολ από τα αποδυτήρια ότι έχεις φάει και πως το ματς δεν γυρίζει. Έτσι ήταν... Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα, το γκολ από τα αποδυτήρια...».

Δείτε τη συνέντευξη.